2022-04-29 07:50:16• hírek • Bede Emőke

Egyhamar nem nyit újra a szatmári strand

Úgy tűnik, annak az esélye, hogy Szatmárnémeti strandja belátható időn belül ismét megnyissa kapuit a lakosság előtt, jelenleg a nullához konvergál.

A Helyi Tanács csütörtöki ülésén Ciprian Craciun tanácsos szemrehányást tett a városvezetésnek mondván, a polgármesteri hivatal nem kezelte jól a kialakult helyzetet, és ez vezetett oda, hogy még május 1-én sem kerül le a fürdő kapujáról a lakat.


„Elég cinikusnak tartom a kérdést, hogy miért nem tettünk meg mindent azért, hogy május 1-jén megnyíljon a strand. Ebben az országban vannak törvények, vannak szerződések. (…) Csak hogy tiszta legyen: jelenleg sem jogi, sem fizikai lehetőségeink nincsenek arra, hogy megnyissuk a strandot, de megtettünk minden szükséges lépést annak érdekében, hogy szankcionáljuk a koncessziós szerződés jogosultját, aki már harmadik éve nem nyitotta meg a strandot” – hangsúlyozta Kereskényi Gábor polgármester hozzátéve, hogy az ügy továbbra is a bíróságon van.


A helyzetet Ressler Stefan árnyalta tovább. „Ez a cég több millió eurós kártérítést követelt tőlünk, a Helyi Tanácstól, mi pedig egyértelműen megmondtuk, hogy nem értünk ezzel egyet. Ezt követően azt kérték a törvényszéktől, hogy függessze fel a Helyi Tanács azon határozatát, mely által érvénytelenítettük a koncessziós szerződést, ezt első fokon meg is nyerték. Másodfokon a Nagyváradi Ítélőtábla azonban a polgármesteri hivatalnak adott igazat, melynek nyomán a városvezetés felszólította a céget, hogy adja át a strandot, hisz már évek óta semmilyen tevékenységet nem folytatnak ott. A cég válasza gyerekes és komolytalan volt. Rosszhiszeműségük miatt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal kártérítési pert indít, a társaság azonban mostanra fizetésképtelenné vált. Majd meglátjuk, mi lesz az összegek behajtásával” – magyarázta Ressler.


Ahogyan arról korábban többször is beszámoltunk, a Beny Alex Kft. csak akkor lett volna hajlandó békés úton elállni a szerződéstől, ha a polgármesteri hivatal több mint 26 millió lejes kártérítést fizet számára. A városvezetés szerződésszegésre hivatkozva ezt nem tette meg, ehelyett egy tanácsi határozattal felbontották a strand üzemeltetésére vonatkozó koncessziós szerződést, az adok-kapok pedig azóta a bíróságon zajlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: